Drzavna Matura - izborni predmet

Forum studenata komunikologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Moderatori/ce: tina, menneskedyr

Drzavna Matura - izborni predmet

PostPostao/la dea_001 » sri sij 06, 2010 2:50 am

eeej ljudi, imam pitanje u vezi drzavne mature. Ima li tko od buducih studenata komunikologije (nadam se buducih :D ) da ce polagati sociologiju kao izborni ??
dea_001

Re: Drzavna Matura - izborni predmet

PostPostao/la brzi » sri sij 27, 2010 1:48 pm

-mislim da nema

:idea:
brzi
Stalni

PostPostao/la trapeze_swinger » čet vel 04, 2010 6:15 pm

dea_001 je napisao/la:eeej ljudi, imam pitanje u vezi drzavne mature. Ima li tko od buducih studenata komunikologije (nadam se buducih :D ) da ce polagati sociologiju kao izborni ??

:diže ruku:

Pišem sociologiju i PIG.
Pripremam se samostalno, uzdam se u se i u svoje skripte. :D
trapeze_swinger

PostPostao/la tina » uto vel 09, 2010 6:50 pm

trapeze_swinger je napisao/la:
dea_001 je napisao/la:eeej ljudi, imam pitanje u vezi drzavne mature. Ima li tko od buducih studenata komunikologije (nadam se buducih :D ) da ce polagati sociologiju kao izborni ??

Pišem sociologiju i PIG.

To je i najbolje!
Sretno! ;)
tina
Moderator

PostPostao/la Jelena Jurišić » uto vel 09, 2010 8:03 pm

trapeze_swinger je napisao/la:

Pišem sociologiju i PIG.

Mi ćemo dobiti tvoje rezultate samo za jedan od tih kolegija, pripazi na to.
Jelena Jurišić
Moderator

PostPostao/la trapeze_swinger » sri vel 10, 2010 3:56 pm

Znam.:)
Hint budućim kolegama koji nisu upoznati (a da se slučajno vrzmaju temom), u slučaju da izborni predmet nije propisan, a učenik položi više od jednog izbornog, u obzir se uzima bolji rezultat.
Studiji su mi prvi izbor, fakultet traži polaganje bilo kojeg izbornog, tako da je sve pod kontrolom.:D

@ Tina - Hvala!:)

p.s. Ako ima tu još onih koji polažu drž.maturu, neka se slobodno jave.
Možemo razmijeniti ratne priče i dobra (skripte, jel`).;)
trapeze_swinger

PostPostao/la dea_001 » čet ožu 11, 2010 1:52 am

sociolozi, kako ste uradiliii ?? :D
dea_001

PostPostao/la trapeze_swinger » čet ožu 11, 2010 1:56 pm

Još nisu stigli rezultati, ali osobni dojam je da sam bolje riješila teže zadatke.

Nema vremena za kontemplaciju, dolaze novi izazovi - eseji iz hrvatskog i engleskog jezika su za koji dan. :)
trapeze_swinger

PostPostao/la muharem » sub ožu 13, 2010 6:44 pm

sori ljudi ak je ovo pitanje bilo postavljeno već al stvarno ga ne nalazim. uglavnom, vidjela sam da se za uspis na komunikologiju matematika s državne mature uopće ne vrednuje, odnosno pri rangiranju za upis udio matematike je 0 posto. moje pitanje,ako netko teoretski ne položi matematiku na maturi, konkurira li on i dalje za upis, ili automaski otpada budući da je matematika na maturi obavezan predmet, pa ak ne položiš matematiku nisi ni maturirao, unatoč tome što se ona konkretno na komunikologiji uopće ne gleda. nemojte zamjerit moju neiformiranost, al nisam maturant pa nisam u toku, maturirala sam po starom sistemu. hvala
muharem

PostPostao/la Abaddon » ned ožu 14, 2010 12:27 pm

bilo bi logično da moraš maturirati kako bi upisao faks. znači, moraš proći matematiku na prijamnom :)
Abaddon
Česti

PostPostao/la Jelena Jurišić » ned ožu 14, 2010 8:20 pm

muharem je napisao/la:sori ljudi ak je ovo pitanje bilo postavljeno već al stvarno ga ne nalazim. uglavnom, vidjela sam da se za uspis na komunikologiju matematika s državne mature uopće ne vrednuje, odnosno pri rangiranju za upis udio matematike je 0 posto. moje pitanje,ako netko teoretski ne položi matematiku na maturi, konkurira li on i dalje za upis, ili automaski otpada budući da je matematika na maturi obavezan predmet, pa ak ne položiš matematiku nisi ni maturirao, unatoč tome što se ona konkretno na komunikologiji uopće ne gleda. nemojte zamjerit moju neiformiranost, al nisam maturant pa nisam u toku, maturirala sam po starom sistemu. hvala

Ako ovogodišnji maturant padne iz nekog predmeta, onda je pao cijelu maturu.
Stariji maturnati izlazeći na državnu maturu ne polažu maturu, jer su je već položili, već u stvari pišu prijemni. A pošto mi na komunikologiji ne tražimo matematiku, onda je ti ne trebaš ni polagati. Dakle, vi za razliku od ovogodišnjih maturanata ne morate polagati cijelu maturu, već samo ono što fakulteti traže za prijemni. U našem slučaju - hrvatski, engleski i jedan izborni predmet po tvom izboru.
Jelena Jurišić
Moderator

PostPostao/la muharem » pon ožu 15, 2010 6:20 pm

puuuuuno hvala, ovo je najljepša vijest koju sam dobila u zadnje vrijeme. nadam se da se vidimo slijedeće akademske godine:D
muharem

PostPostao/la Jelena Jurišić » uto ožu 16, 2010 9:43 pm

muharem je napisao/la:puuuuuno hvala, ovo je najljepša vijest koju sam dobila u zadnje vrijeme. nadam se da se vidimo slijedeće akademske godine:D

Također, sretno!
Jelena Jurišić
Moderator

Natrag na Komunikologija

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.