Savjetovalište

Savjetovalište 

Savjetovalište Fakulteta hrvatskih studija je centar za unaprjeđenje kvalitete života, karijerni razvoj i pružanje podrške. Ono osigurava besplatne i povjerljive usluge. Osnovano je Odlukom Znanstveno-nastavnoga vijeća 8. srpnja 2014.

Preko ove stranice može se zakazati termin, saznati više o grupama podrške, pristupiti resursima za samopomoć i saznati više o sredstvima za krizne situacije.

Svatko ima pravo na zdrav život. Obrazovanje je svakomu dostupno, pod jednakim uvjetima, u skladu s njegovim sposobnostima. Fakultet hrvatskih studija stvara socijalne, kulturne, odgojne i druge uvjete kojima se promiče ostvarivanje prava na dostojan život.

Student ima pravo na psihološku, duhovnu i druge oblike savjetodavne potpore vezano uz akademske i osobne poteškoće, karijerno savjetovanje i informiranje, razvoj akademskih i životnih umijeća i vještina, poput komunikacijskih i socijalnih, suočavanja s izvorima stresa, izbora strategije učenja i organizacije vremena, odgovarajuće prilagodbe.

Savjetovanje je dobrovoljan i povjerljiv odnos između korisnika i savjetovatelja. Temelji se na primjeni znanja i vještina u ostvarivanju ciljeva savjetovanja. Obično se provodi tjedno, mjesečno ili prema potrebi.

Savjetodavna djelatnost jedna je od posebnih djelatnosti Fakulteta hrvatskih studija koja obuhvaća pružanje podrške studentima i zaposlenicima u pogledu suočavanja s osobnim poteškoćama, pitanjima osobnoga razvoja i profesionalnim dvojbama, a može uključivati individualni i grupni rad, predavanja, izradbu tekstnih i vizualnih materijala te povezivanje s primjerenijim izvorima podrške u slučaju potrebe.

Voditeljica Savjetovališta Fakulteta hrvatskih studija – Centra za unaprjeđenje kvalitete života, karijerni razvoj i pružanje podrške - Jelena Flego, mag. psych.
Kontakt: savjetovaliste@hrstud.hr


Ured za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/podrska-studentima/uzppzmz/

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri
zainteresiranima pruža usluge cjeloživotnoga profesionalnoga usmjeravanja. Mrežne stranice. Adresa: Središće, Savezne Republike Njemačke 6.

Radi kvalitetnijega svladavanja obrazovnih programa i uspješnije psiho-socijalne prilagodbe studenti Fakulteta hrvatskih studija mogu zatražiti i dobiti psihološko savjetovanje:

  • izravno kod studentske liječnice
  • u Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“
  • u Centru za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu

Nadležna liječnica Fakulteta

Blaženka Kovačević Petrovski, dr. med.

Blazenka.KovacevicPetrovski@stampar.hr

01/ 6551-554

Avenija Većeslava Holjevca 22, Siget, 10000 Zagreb

Biserka Bokulić, medicinska sestra

Biserka.Bokulic@stampar.hr

Radno vrijeme: parni datumi prije podne od 8 do 13 sati; neparni datumi poslije podne od 13 do 20 sati. Obvezna najava telefonom zbog rada na terenu. Petkom liječnica nije u ambulanti.

Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“

Tatjana Petričević Vidović, dr. med., specijalistica školske medicine

Voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu

Studenti trebaju unaprijed dogovoriti termin. Termin je moguće dogovoriti telefonom 01/4696-281 ili e-poštom: savjet-mladi@stampar.hr

Centar za savjetovanje i podršku studentima

Sveučilište u Zagrebu – zgrada Rektorata

Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb

csps@unizg.hr

01/4564-210

Korisne poveznice

Hitni pregledi prema adresi stanovanja

  • Klinički bolnički centar Zagreb, Rebro, Kišpatićeva 12, tel. 01/2333 233 (Sesvete i Maksimir)
  • Klinika za psihijatriju „Vrapče“, Bolnička 32, tel. 01/3780 666 (Dubrava, Peščenica, Medveščak, Trnje, Centar, Susedgrad i Zaprešić)
  • Klinika za psihijatriju Sveti Ivan, Jankomir 11, tel. 01/3430 000 (Velika Gorica, Novi Zagreb i Trešnjevka)
  • Klinički bolnički centar Sestara milosrdnica, Vinogradska 29, tel. 01/3787 111 (Črnomerec)

Objavljeno: 7. 2. 2023. u 11:26
Administrator

U sklopu kolegija Komunikacijsko-medijske teorije kod profesorice doc. dr. sc. Ivane Greguric studentice Sara Kalogjera, Božena Marković, Nataša Matijević prijavile su se kao kandidati za drugu malu školu Rock&Off novinarstva.

Koncept dvomjesečne nastave se bazirao na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora.

Škola je dio nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off-a koja pokriva domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, pop, hip-hop i elektronsku scenu.

Svoje iskustvo ispričala je jedna od polaznica škole Sara Kalogjera: "Bilo je jedanaest polaznika koji su bili na dvomjesečnim edukacijama održanim u ciklusima. Mentori male škole novinarstva su bili vrsni glazbeni novinari i predavači. Održavali su predavanja o svojima iskustvima, o tehnologiji, novinarskim formama, odnosima i suradnjama s kolegama i drugim zaposlenima u glazbenoj industriji. Predavači su bili Hrvoje Horvat, Maja Trstenjak, Martina Validžić, Nina Trumbić, Igor Jurilj, Ružica Popović, Đurđica Sarjanović, Mirko Burazer, Katja Jukić, Petra Miloš, David Magdić i Davor Drezga. Kroz cijelu školu vodili su nas Lovorka Sršen i Filip Kovačević.

Bilo je to ugodno druženje uz koje se steklo znanje. Pričali su nam o svojim iskustvima, o teoriji, odnosima sa kolegama i imali smo zadatke. Neke zadatke smo radili u studiju. Sa novinarkom i voditeljicom Martinom Validžić podijelili smo se u grupe i svatko je imao svoju minutu dok su u gostima bili novinari ili glazbenici. Čak smo i glumili da smo na festivalima ili u back stage-u na koncertima. S Ninom Trumbić, radijskom voditeljicom, smo radili najave za pjesme u studiju za snimanje vokala. Kod kuće smo imali male zadaće od recenzija albuma i koncerta, analize top lista, kolumna, članaka, tekstova za društvene mreže do intervjua za radio i videointervju. Svatko je dobio glazbenika koji je osvojio neku nagradu Rock&Off-a u ovih pet godina. Bili su to Detour, Irena Žilić, Bad Daughter, Miriiam, Pocket Palma, Rezerve, itd. Na kraju ovog odličnog iskustva podjeljenje su diplome i nagrade. Troje najboljih je dobilo priliku rada na glazbi.hr, a to su Božena Marković, Grgur Višić i Helena Ćatić. Sve je završilo s ugodnim druženjem polaznika. Svi smo pozvani da 3. veljače prisustvujemo petoj dodjeli Rock&Off nagrada i uživamo u toj spektakularnoj večeri dobre glazbe i dobrog društva. Definitivno novo iskustvo sa svim elementima novinarstva kojima su nama kao polaznicima dali da zavirimo u život novinara."

Popis obavijesti
Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS